Autoritățile din comunele hunedorene și-au propus să redea cultural mai multe clădiri care odată funcționau ca și cămine culturale. Cu bani europeni sau de la bugetul de stat  se are în vedere modernizarea căminului cultural din satul Bucium, comuna Orăștioara.

Edilii caută o firmă specializată care să realizeze serviciile de proiectare aferente proiectului “modernizarea şi dotarea caminului cultural din satul Bucium, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara”.

Potrivit autorităților locale, necesitatea reabilitării edificiului rezidă din faptul că “activitățile ce se vor desfășura în cadrul căminului cultural în urma realizării investiuție se adresează tuturor cetățenilor (…)în vederea dezvoltării libere și a adaptărilor la evoluțiile majore din cadrul societății și la normele de moralitate contribuind astfel atât la crearea mediului cultural artistic cât și la păstrarea, dezvoltarea și punerea în valoare a obiceiurilor și tradițiilor locale”.

În prezent căminul cultural din localitatea Bucium are o suprafață construită de 199 de mp, situată pe o suprafață de teren aferentă de 427 mp. Căminul cultural nu beneficiază de condiții conforme cu normele în vigoare referitoare la grupurile sanitare și instalațiile termice. Mai mult, nivelul de degradare al finisajelor interioare, dar și exterioare este unul accentuat.

Banii pentru realizarea lucrărilor vin prin Programul Național de Dezvoltare 2014-2020.

 

Articolul precedentSpațiul expozițional al Galeriei de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat
Articolul următorSanatoriul din Geoagiu caută manager