Cunoscutul profesor Mircea Nistor va primi titlul de „Cetățean de Onoare” al județului Hunedoara. Acesta este mentorul elevilor care formează „RobotX”, echipă care a reușit să facă numele României cunoscut dincolo de Ocean, până în Mexic.

Pentru cinstea cu care au reprezentat țara la competiția globală de informatică și medaliile din aur pe care le-au adus acasă, autoritățile județului s-au gândit să-i răsplătească. S-a propus ca, în ședința ordinară de Consiliu Județean (CJ) Hunedoara ce va avea loc la începutul săptămânii viitoare, apreciatului dascăl să-i fie oferit onorabilul titlu de „Cetățean de Onoare” al județului. De asemenea, cei opt elevi ai Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” din municipiul Hunedoara, care formează echipa „RobotX”, vor primi fiecare câteo „Diplomă de Excelență”, în semn de recunoștință.

Echipa „RobotX” Hunedoara a fost înființată în toamna anului 2016, ca urmare a semnării unui parteneriat între Asociația „Nație prin Educație” și conducerea Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara.

La competiția globală de informatică, de luna trecută, din Mexic, liceenii hunedoreni au reușit o performanță extraordinară și o premieră pentru țara noastră. Ei au obținut 12 victorii din tot atâtea meciuri desfășurate. A fost singura echipă din toate celelalte participante de pe întreg mapamondul care nu a suferit nici o înfrângere. Tinerii hunedoreni, îndrumați de profesorul Mircea Nistor, s-au întors acasă cu cinci importante medalii din aur, una dintre ele fiind acordată pentru robotul pe care l-au inventat și care a avut cele mai bune performanțe.

Articolul precedentAglomerație mare pe DN 7, între Deva și Vețel. Coloană de mașini, pe o distanță de circa 10 kilometri
Articolul următorComplexul Energetic Hunedoara adună pierderile