Un parlamentar hunedorean vrea să afle ce se va întâmpla cu termoficarea din Valea Jiului. În acest sens, îi face cunoscută situația ministrului Energiei, Anton Anton, care va trebui să ofere răspunsuri despre soluțiile identificate pentru abonații sistemului de termoficare din Petroșani și Vulcan.

“În urma deciziei de întrerupere a furnizării agentului termic de către SC Termoficare SA către consumatorii săi, vor fi afectate șI instituțiile publice șI agenții economici din municipiul Vulcan șI toțI ceilalțI consumatori racordațI direct la magistrala de agent primar a SE Paroșeni, nemaifiind posibilă continuarea activității de furnizare a agentului termic primat în condițiile restrângerii beneficiarilor. (…) Sistarea agentului termic tuturor locuitorilor are impact negativ asupra sănătății populației și imaginii țării”, arată parlamentarul hunedorean.

În acest sens, parlamentarul hunedorean îi solicită ministrului Energiei, Anton Anton, să îi spună care “sunt soluțiile identificate pentru ca locuitorii din municipiile Petroșani șI Vulcan să beneficieze de agent termic în iarna 2018-2019”. Între timp, societatea de termoficare din Petroșani a intrat, oficial, în faliment. În paralel, autoritățile locale de la Petroșani vor organiza o licitație pentru a concesiona distribuția agentului termic, astfel încât abonații serviciului de termoficare să beneficieze de agent termic în iarna ce se aporpie.

 

 

 

Articolul precedentMircea Baniciu cântă la Deva, la „Noaptea Bibliotecilor”
Articolul următorREFERENDUM| Prezența la urne, la ora 13:00, în județul Hunedoara: 3,06 la sută