Unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți români, cel care a încântat multe generații cu șlagărele sale, Mircea Baniciu, va fi prezent, în această seară, la Deva. Acesta va susține un recital, în cadrul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor”, organizat de biblioteca județeană din oraș.

Concertul lui Mircea Baniciu va avea loc de la ora 20:00, în curtea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva. Toți cei prezenți acolo, în seara aceasta, vor avea parte de un program divers, pregătit de conducerea instituției culturale.

Biblioteca își va deschide porțile începând cu ora 18:00, când va avea loc „Vrăjitorul din Oz” de L. Frank Baum, un spectacol de teatru pentru copii, susținut de Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Nu vor lipsi face painting și clown party. După aceea, Mircea Baniciu va urca pe scenă pentru a-i încânta pe cei prezenți. Un foc de artificii va încheia partea de spectacol a „Nopții Bibliotecilor”.


Expoziții dedicate Centenarului

Anul Centenarului Marii Uniri va fi marcat printr-o serie de expoziții care și-au propus să reînvie atmosfera de mare efervescență din anul 1918. Astfel, la intrarea în bibliotecă, vizitatorii vor fi întâmpinați de un panou ilustrat având ca subiect „Contribuția hunedorenilor la Marea Unire”. În plus, Sala de Lectură a instituției culturale va găzdui vernisajul expoziției „Marea Unire în documentele vremii”. Aceasta cuprinde peste 20 de publicații editate în anul 1918, puse la dispoziție de către Biblioteca „Astra” din Sibiu și Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Totodată, vizitatorii vor putea să vadă și numeroase documente autentice provenite de la Serviciul Județean Hunedoara al Arhivelor Naționale.

Participanții la eveniment vor mai avea prilejul să viziteze secțiile, birourile și depozitele bibliotecii, sub îndrumarea unui ghid. De asemenea, ca în fiecare an, cu ocazia acestui eveniment, cititorii care nu au returnat la timp cărțile împrumutate vor fi „iertați” și nu vor plăti penalizări. În plus, cei care vor dori să se înscrie la bibliotecă o vor putea face gratuit.

Noaptea Bibliotecilor” se va încheia târziu în noapte, până la ora 02:00, în curtea instituției și la Sala de Lectură, vor fi proiectate filme istorice românești. Evenimentul ajunge, anul acesta, la cea de-a opta ediție, fiind organizat de reprezentanții instituției culturale în fiecare toamnă, la început de octombrie.

 

Articolul precedentCasa Pollicino, un deceniu de activitate
Articolul următorProblema termoficării din Valea Jiului, tranșată la București