O primărie din județul Hunedoara a fost amendată cu suma de 20.000 de lei din cauza deșeurilor depozitate într-un loc neconform. Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara a sancționat Primăria Municipiului Petroșani, județul Hunedoara, cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, în urma izbucnirii, în data de 13.09.2019, a unui incendiu pe un depozit ilegal de deșeuri aflat în zona denumită „Golgota”, din Municipiul Petroșani.

Echipa de comisari care a ajuns, la fața locului, la scurt timp după izbucnirea incendiului, a constatat că, în zona respectivă, ardeau deșeurile aflate pe depozitul necontrolat pe circa 3000 de metri pătrați, care a fost identificat cu ocazia inventarierii depozitelor ilegale, conform Ordinului de ministru nr. 846/2019.

Pe amplasament, au fost identificate deșeuri provenite din construcții și demolări, deșeuri municipale amestecate, deșeuri de vegetale, anvelope uzate și alte deșeuri voluminoase, incendiul fiind în desfășurare, în momentul controlului. De asemenea s-a constatat faptul că deșeurile identificate pe amplasament, la data izbucnirii incendiului, au fost eliminate, zona fiind salubrizată.

 

Articolul precedentDeva: A furat fier de pe șantierul căii ferate de mare viteză
Articolul următorFOTO+VIDEO: Stațiile CFR, periate de polițiști