Primăria municipiului Lupeni nu găsește o firmă de catering care să asigura hrana beneficiarilor unui proiect care are o valoare de peste 26 de milioane de lei. Licitația pentru serviciile de catering a fost anulată, din cadrul proiectului Bahtalo, a fost anulată pentru a doua oară.

Edilii nu reușesc să găsească o societate care să vină și să prestese serviciile din cadrul contractului a cărui valoare este de aproape un milion de lei. La prima procedură s-a prezentat un singur ofertant care, însă, nu a avut documentele prevăzute de lege. Cea de-a doua procedură care s-a încheiat pe data de 27 august a întâmpinat o problemă similară. Nu a fost depusă nicio ofertă, asta deși, la nivel teoretic, în Valea Jiului există societăți cu astfel de profil.

Primarul municipiului Lupeni susține că firmele de profil nu sunt interesate să participe la licitație din cauza prețului mult prea mic. În plus, acest preț trebuie mențiunut pe o perioadă de trei ani de zile.

“Nu au participat firmele. După două licitații, dacă nu se prezintă nimeni putem să schimbăm modul de atribuire și o să căutăm firme care să fie interesate de prețul acesta, care, nu știu dacă e mic sau mare. E 9,81 de lei prețul și ne-au transmis că nu se descurcă, iar firmele nu își pot asuma prețul pe trei ani de zile”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Obiectivul contractului constă în asigurarea (prepararea, livrarea, servirea, debarasarea) unui număr stabilit de porţii de preparate de bucătărie, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine şi apă minerală/plată. Durata contractului este dată de activităţile desfășurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnării contractului de servicii.

Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman,cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene.

 

 

 

 

Articolul precedentAtenție, șoferi! Se lucrează pe DN 68A și DN 7, în zona Săcămaș și Brâznic
Articolul următorProiect în valoare de 5 milioane de euro pentru modernizarea Castelului Corvinilor a fost contestat