Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat, astăzi, într-o vizită de lucru în județul Hunedoara. Demnitarul a venit să inspecteze stadiul unor lucrări din cadrul obiectivelor de investiții derulate în județ de ministerul pe care îl conduce. Oficialul guvernamental a mers și la barajul de la Mihăileni, investiție începută în urmă cu aproape 32 de ani.

Sursa foto: Ministerul Apelor și Pădurilor

Însoțit de o delegație numeroasă, din care a făcut parte și secretarul de stat pentru păduri, Daniel-Constantin Coroamă, precum și mai mulți consilieri și directori, între care și șeful Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, ministul Ioan Deneș a mers, prima dată, la Brad, unde a verificat, printre altele, stadiul unei investiții, cu o valoare de trei milioane de lei, ce vizează amenajarea și consolidarea malurilor la Valea Bradului, cu scopul atenuării viiturilor și protejarea a zeci de gospodării din zona respectivă.

Următoarea oprire a delegației condusă de ministrul Ioan Deneș a fost la acumularea de la Mihăileni, de pe Crișul Alb. Investiția a fost începută în 1987, însă, abia anul trecut, Guvernul României a reaprobat continuarea lucrărilor la acest obiectiv, începute înainte de Revoluție. Barajul de la Mihăileni are ca principal rol atenuarea viiturilor produse pe valea Crişului Alb, zonă în care se produc, aproape în fiecare an, inundaţii. De asemenea, din acest lac, se va furniza apă potabilă pentru localitățile Crişcior şi Brad. Lucrările care se vor executa în anul 2019 vor consta în montare de stăvilare echipamente hidromecanice și execuție lucrări la DN pe tronsoane fără viaduct. Termenul de punere în funcțiune este anul 2022”, au informat reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor.

De la Mihăileni, oficialul guvernamental a mai făcut deplasări în comunele Buceș, Vața de Jos și Gurasada, unde a inspectat lucrările la alte obiective de investiții derulate în județul Hunedoara, din domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apelor și Pădurilor.

Articolul precedentFOTO| „Ochi electronici” supraveghează pietonala de la Hunedoara
Articolul următor„Ora Pământului”| Luminile din mai multe orașe ale județului se sting deseară