Luminile arhitecturale de la cele mai importante clădiri din mai multe orașe ale județului Hunedoara, se vor stinge, în această seară, timp de 60 de minute, începând cu 20:30, pentru a marca „Ora Pământului”, acțiune inițiată la nivel mondial, menită să atragă atenția asupra încălzirii globale.

La Deva, se vor stinge luminile la sediile Primăriei şi Consiliului Local Deva, Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la cele 10 unităţi de învăţământ din oraș, precum și în zona Bisericii Ortodoxe ”Nașterea Maicii Domnului”, de pe strada Mihai Eminescu. În cadrul aceluiași eveniment, în curtea bisericii din cartierul Micro 15 va concerta un grup de 85 de copii, în cadrul unui eveniment organizat de Programul Național Cantus Mundi, coordonat de Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”. În timpul concertului, curtea locașului de cult va fi luminată de gulguțe cu lumânări.

În municipiul Hunedoara, se vor stinge luminile pe Bulevardul Libertății – strada Constantin Bursan – strada Castelului – curtea exterioară a Castelului Corvinilor. Iluminatul public se va opri timp de 60 de minute, timp în care tineri voluntari de la “Cercetașii României” vor scrie cu ajutorul lumânărilor numele municipiului nostru, Hunedoara, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

Și în orașul Călan se va întrerupe iluminatul public timp de 60 de minute, între orele 20:30 – 21:30, perioadă în care Corul de Copii „Glasuri Vesele”, condus de profesorul Gabriela Vlad, aparținând Liceului Tehnologic „Ovid Densușianu” Călan, va susține un recital în zona Casei de Cultură din Călan.

„Ora Pământului” se sărbătoreşte anual în întreaga lume, în luna martie, la iniţiativa World Wide Fund for Nature şi constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2007, la Sydney, în Australia. România participă la „Ora Pământului” din 2009.

Articolul precedentPrezent în județul Hunedoara, ministrul Ioan Deneș a inspectat o investiție aflată în derulare de 32 de ani
Articolul următorBugetele localităților au crescut semnificativ