Sezonul de iarnă nu îi va lua pe nepregătite pe edilii din Brad. Autoritățile locale au scos la licitație contractul de “Serviciile de deszăpezire vor consta în curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț în municipiul Brad”.

Valoarea la care a fost scos la licitație contractul este de 600.000 de lei. Municipiul Brad dispune de o reţea de căi rutiere care totalizează 122 km de drumuri şi străzi destinate circulaţiei rutiere. La această reţea se adaugă cca 110 km drumuri vicinale, care deservesc mai multe proprietăţi, fără a fi direct legate de accesul unic spre locuinţe izolate sau grupuri de locuinţe.

“Obiectul  contractului, este activitatea de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ (deszăpezire) in Municipiul Brad. Activitatea de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ (deszăpezire) in Municipiul Brad, constă în executarea unor lucrări specifice sezonului de iarnă şi se desfăşoară de regulă în perioada 15 noiembrie şi 15 martie”, arată documentația.

Potrivit documentației, activitatea se execută ziua sau noaptea, în funcţie de necesitate şi are ca scop menţinerea în stare practicabilă a arterelor de circulaţie şi cuprinde următorul ciclu de operaţii: curăţat manual trotuare şi alei; curăţat mecanic  şi împrăştiat material antiderapant; încărcat mecanic  şi transportat  zăpadă; combaterea poleiului şi gheţii prin stropire cu clorură de calciu  sau soluţie de clorură de sodiu. Agenții economici pot depune ofertele până în data de 17 septembrie.

 

 

Articolul precedentCentrul istoric al municipiului Orăștie va fi reamenajat
Articolul următorVIDEO| Incendiu puternic în stația electrică de transformare din Orăștie. Aproape tot orașul a rămas fără curent!