Discrepanţele salariale creează tensiuni în rândul angajaţilor de la Termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Nemulţumirile pot duce la declanşarea unor manifestări de protest cu oprirea activităţii, după cum spun sindicaliştii.

Sindicaliştii de la „Solidaritatea” Hunedoara l-au invitat la un dialog social pe directorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane, pentru a soluţiona, pe cale amiabilă, un conflict de muncă, deschis ieri, 21 ianuarie, la Sucursala Electrocentrale Deva, de angajaţii Secţiei Termomecanică.

Salariaţii s-au revoltat după ce directorul sucursalei ar fi acordat unui angajat o leafă cu peste 13 la sută mai mare faţă de cât câştigă, în momentul de faţă, toţi angajaţii încadraţi pe postul de operator electrofiltre. „Precizăm faptul că, salariatul respectiv se află în perioada de pregătire, pe care o desfăşoară sub îndrumarea unor salariaţi cu aproape 30 de ani vechime, dar cu o diferenţă considerabilă a salariului, în favoarea începătorului”, se arată într-o adresă transmisă directorului CEH, de către Sindicatul „Solidaritatea” Hunedoara.

Sindicaliştii mai spun că, angajatul cu pricina ar fi favorizat de administraţie, având un salariu de încadrare mai mare comparativ cu ceilalţi angajaţi. „Se observă, în mod categoric, lipsa de respect adusă celor peste 100 de salariaţi ai Secţiei Termomecanică, dar şi mulţi alţii din termocentrală, motiv pentru care cerem tragerea la răspundere a tuturor conducătorilor SE Deva care au comis/ascuns acest derapaj. Precizăm faptul că, aceleaşi persoane aflate la conducerea SE Deva au refuzat acordarea unor salarii egale pe acelaşi post când au fost transferaţi alţi doi salariaţi de pe un post pe altul, la momentul actual, aceştia fiind plătiţi cu salarii mai mici comparativ cu colegii lor. În concluzie, vă rugăm să ne comunicaţi data şi ora la care poate avea loc o întâlnire între conducerea Societăţii CEH SA şi conducerea Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara pentru evitarea unor manifestări de protest care pot duce la oprirea activităţii în termocentrală, se mai arată în acelaşi document semnat de Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Articolul precedentHunedorenii „se vor prinde” în Hora Unirii, în Parcul Tineretului din municipiu
Articolul următorFOTO| Căprior împuşcat ilegal, abandonat pe malul râului Crişul Alb