Un căprior, ce a fost împuşcat ilegal, a fost găsit abandonat într-un recipient din plastic pe malul râului Crişul Alb. Descoperirea a fost făcută de o echipă de jandarmi de la Postul din Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara, pe timpul executării misiunii de patrulare, în aria Proiectului „Life Connect Carpathians”.

Totul s-a întâmplat, aseară, în jurul orei 22:50, când jandarmii au observat o maşină care circula cu viteză redusă şi fără lumini aprinse pe lunca dintre dintre localitatea Birtin și Tătăraștii de Criș. Jandarmilor li s-a părut suspect, motiv pentru care au pornit în urmărirea autoturismului. La vederea patrulei de jandarmi, şoferul s-a îndreptat spre râului Crişul Alb, încercând să se facă nevăzut. Puţin mai târziu, jandarmii au găsit căpriorul împuşcat.

Sursa foto: IJJ Hunedoara

„În urma verificărilor a fost găsit un exemplar de căprior (mascul) împușcat de pe fondul de vânătoare Birtin, abandonat de către persoana în cauză într-un recipient de plastic pe malul râului Crișul Alb, probabil cu intenția de a nu fi găsit asupra sa. Ulterior, continuând deplasarea pe urmele autovehiculului, jandarmii au ajuns la domiciliul unui locuitor din satul Birtin, comuna Vața de Jos”, au informat, în această dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

În acest caz, jandarmii spun că, au fost întocmite acte de sesizare şi predate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunea de braconaj conform Legii 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Articolul precedentPosibile manifestări de protest la Termocentrala Mintia, din cauza discrepanţelor salariale
Articolul următorMai puține accidente rutiere grave pe drumurile din județ