Se vehiculează că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va face o vizită inopinată la Spitalul Județean de Urgență din Deva, după scandalul în care a fost implicată Secția de Pediatrie a unității medicale când o mămică a filmat, într-unul din saloanele în care se afla cu copilul ei, gândaci.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a scris pe pagina sa de pe rețeaua de socializare că la spitalul din Deva ar fi agitație mare la aflare veștii că este posibil ca ministrul Sănătății să vină în inspecție. „Mopurile sfârâie în mâinile infirmierelor, pentru prima dată în ultimul secol își vor face apariția miraculoasă la băi: săpunul lichid, hârtia igienică și colacul de pe budă. Există miracole…”, a scris acesta.

În urma periplului său prin spitalele din România, deputatul clujean, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a fost prezent și la Deva, în unul dintre filmulețe pe care le-a realizat, arătând starea „Pediatriei” din oraș. În urma dezvăluirilor, s-a ales cu o reclamație la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, fiind acuzat de managerul spitalului județean din Deva că ar fi abuzat de calitatea sa și ar fi intrat fără aprobare, intimidând personalul auxiliar -medical.

„Deocamdată vă redau, din nou, imagini necenzurate, de la vizita mea, chiar neanunțată, din 9 februarie care s-a lăsat cu o reclamație împotriva mea din partea managerului pesedist. O ultimă rugăminte pentru doamna Pintea, să nu intre în curtea secției de Copii, riscă să-i cadă o bucată de clădire în cap și mi-ar părea rău să pierdem un ministru așa bun la exerciții de imagine. Doamne ferește să i se întâmple ceva mai ales acum cand se aude că Dragnea îi pregătește locul de prim-ministru”, a mai scris pe Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

Deva

"Domnule, cine ți-a dat voie să filmezi?!?"Ruină, numele tău este Spitalul de Copii din Deva!Priviți cu atenție subsolul unde se prepară hrana pentru bolnavi și clădirile putrezite unde este depozitată arhiva.Dialogul cu șefa arhivei, în curtea spitalului, (de la 1.20 sec) descrie perfect teama de "Șefu", cel care a dat consemn ca mizeria să fie ascunsă de ochii celor care sunt datori să o vadă și să reacționeze.Uneori mă simt ca un extraterestru în aceste vizite.Pur și simplu oamenii din spitale nu au văzut niciodată picior de deputat în vizită neanunțată.Pentru toate este un început…Dialogul cu doamna arhivistă nu este desprinsă din filmul "Balanța" a regretatului Lucian Pintilie ci este reacția speriat- amenințătoare a angajaților spitalelor pe care le vizitez constant de la începutul mandatului de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.Luptăm pentru Viață!Comunitatea trebuie să pună presiune pe autorități, copiii noștri nu mai pot fi îngrijiți în asemenea condiții inumane!

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Sâmbătă, 9 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, ieri, la Baia Mare, că va trimite controale la spitalul din Deva, după ce a văzut imaginile din Secția de Pediatrie. „Vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile. Inspecţia va merge la Craiova, dar şi la Deva pentru că şi acolo am identificat probleme, iar eu personal voi merge în spitalele din ţară pentru a putea vedea cum se desfăşoară furnizarea actului medical”, a afirmat Sorina Pintea, la Baia Mare, potrivit Mediafax.

Pe aceeași temă:

FOTO| Copii tratați printre gândaci la „Pediatria” din Deva. Ce spune managerul spitalului

Articolul precedentO femeie a fost rănită ușor după impactul dintre o mașină și o autoutilitară, pe DN 7, la Mintia
Articolul următorDeva: Termen prelungit pentru eliberarea tichetelor gratuite pentru transportul public local