Pompierii hunedoreni au primit mașini noi de intervenție

Tehnică nouă, intrată în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara. Este vorba despre două autoscări pentru lucrul la înălțume și trei ambulanțe, de tip B2.

Mașinile au fost distribuite Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara. Una dintre autoscări va ajunge în dotarea Detașamentului Hunedoara și va deservi zona de centru și vest a județului, în timp ce, a doua autoscară a ajuns deja la Detașamentul Petroșani pentru acoperirea zonei de sud a județului Hunedoara.

Autospeciala, în valoare de peste 400.000 euro, specializată pentru intervenţie şi salvare la înălţimi, de până la 42 de metri, este formată dintr-un  turn rotitor compus din: pachet de scări, platformă de lucru la vârf şi lift. Instalaţia pentru stingerea incendiilor este montată în platforma de lucru care va permite atât refularea apei sau spumei cu ajutorul unui tun, cât şi cu ajutorul unei ţevi de refulare manuală. Autospeciala, achiziționată din fonduri europene, poate fi manevrată de la un post de comandă principal aflat la baza turnului rotitor care permite executarea tuturor manevrelor, dar și din postul secundar amplasat pe platformă”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

ISU Hunedoara mai beneficiază de o autoscară pentru intervenția la înălțime de la începutul anului trecut. În plus, cele trei ambulanțe tip B2 vor înlocui autosanitarele existente în dotarea Detașamentul Hunedoara, Secției Ilia și Punctului de Lucru Băița.

19 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, achiziționate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, au fost distribuite la nivel național

Achiziția este parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituțională a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inițiativă guvernamentală susținută încă de anul trecut, prin proiectul “Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență – VIZIUNE 2020 ” din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Articolul precedentZeci de accidente pe pârtiile din Straja. Câte intervenții au avut salvamontiștii, de la începutul sezonului
Articolul următorGerul face primele victime în Valea Jiului. Un bărbat a murit de frig