La aproape 86.000 de lei se ridică valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii locali din Deva, pe parcursul lunii martie, conform raportului de activitate al instituţiei. În total, au fost „împărţite” 693 de sancțiuni, pe domeniile de competenţă.

Cele mai multe amenzi pe care poliţiştii locali din Deva le-au aplicat, luna trecută, au fost pe linie de circulaţie pe drumurile publice. Oamenii legii au sancţionat mai mulţi şoferi care şi-au lăsat maşinile „după cum i-a tăiat capul”, au ocupat abuziv locuri de parcare destinate persoanelor cu handicap ori au intrat cu autovehiculele în zona pietonală a oraşului. În total, au fost aplicate 327 de sancţiuni, dintre care 226 au fost avertismente, iar 101 amenzi, în valoare de 28.200 de lei.

Alte 116 de sancțiuni (29 de avertismente și 87 de amenzi), în cuantum de 33.750 lei, au fost aplicate, în martie, de poliţiştii locali de la Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială.

În acelaşi timp, pe domeniile de competență ale Serviciului de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor au fost date 250 de sancțiuni ( 146 de avertismente și 104 amenzi). Valoarea totală a amenzilor date de polițiștii de la acest serviciu a fost de 23.265 lei.

În ceea ce privește Serviciul Monitorizare Video și Trafic, din cele 365 de sesizări, primite în luna martie, (190 din partea operatorului din centrul de supraveghere video și trafic și 175 de sesizări telefonice preluate), cinci au fost prin apelul unic de urgență 112. Oamenii legii au verificat în baza națională de date 293 de persoane și autovehicule.

Polițiștii locali spun că au participat și la alte acțiuni organizate împreună cu alte servicii din cadrul Primăriei Municipiului Deva și din subordinea Consiliului Local Deva, au soluționat reclamații scrise sau telefonice venite de la cetățeni și au verificat modul în care operatorul de salubritate Brai-Cata SRL respectă graficul de ridicare a gunoiului menajer.

Articolul precedentSitul Sarmizegetusa Regia va fi restaurat în cadrul unui mega-proiect. „Aşa ceva nu s-a mai făcut în România de mai bine de 30 de ani”
Articolul următorVIDEO| Bucurie la „piscină”. Mistreţi filmaţi în Parcul Natural Grădiştea Muncelului -Cioclovina