Polițiștii rutieri, din județul Hunedoara, vor acționa astăzi, 19 septembrie, în cadrul proiectului european „Edward”, pentru reducerea accidentelor rutiere. Aceștia vor împărți flyere cu recomandări preventive vizând siguranţa traficului rutier.

Edward” („Ziua Europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”/„European Day Without A Road Death”) este un proiect european care vizează siguranța rutieră, susținut de Comisia Europeană, în care este parte și Poliția Română. Prin acesta se propune reducerea la zero a accidentelor rutiere pe parcursul zilei de astăzi, 19 septembrie.

Polițiștii hunedoreni se alătură colegilor lor și vor desfășura o serie de activități preventiv- educative. „În acest sens, pentru conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la adoptarea unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, în cadrul activităţilor curente, poliţiştii rutieri hunedoreni vor oferi informaţii cu privire la derularea acestui proiect. Prin aceste acţiuni, care se suprapun ca şi obiectiv cu acţiunile campaniei naţionale „Alege viața!”, poliţiştii rutieri hunedoreni doresc să contribuie la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi la reducerea substanţială şi susţinută a numărului persoanelor decedate şi rănite grav în accidente rutiere produse pe drumurile publice”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Pe șoselele din județul Hunedoara, numai în primul semestru al acestui an, s-au produs 98 de accidente rutiere, în urma cărora 19 oameni au murit, iar alți 106 au fost răniți grav.

Articolul precedentOameni pe drumuri și abonați fără căldură
Articolul următorReducerile de personal continuă în mineritul din Valea Jiului