Sute de angajați ai termocentralei Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara ar putea rămâne fără loc de muncă. Totul din cauză că termocentrala nu are constituite stocurile de cărbune necesare pentru perioada de iarnă.

Sindicaliștii de la termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara atrag atenția asupra problemelor extrem de grave cu care se confruntă aceste entități. Cu câteva luni înaintea sezonului de iarnă, stocurile de cărbune din termocentrale sunt aproape inexistente. Situația îi este adusă și la cunoștința ministrului Energiei, Anton Anton.

Locurile de muncă ale lucrărilor termocentralei Mintia sunt puse în pericol din cauza lipsei stocurilor de cărbune. În plus, devenii s-ar putea, ca tocmai din aceleași cauze, să nu beneficieze de agent termic în sezonul rece.

“Prin oprirea pe timp de iarnă nu se poate asigura agentul termic pentru instituțiile și locuințele din municipiul Deva cu care termocentrala are contract de furnizare agent termic. De asemenea, lipsa cărbunelui creează premisele pentru nesiguranța locurilor de muncă”, menționează sindicaliștii.

În acest context, sindicaliștii îi solicită ministrului să dispună asifurarea stocului de securitate pentru funcționarea pe timp de iarnă a termocentralei șI să asigure agentul termic pentru municipiul Deva.

 

 

 

 

 

Articolul precedentSubvenții pentru asociațiile și cultele din Petroșani
Articolul următorPolițiștii hunedoreni vor acționa, astăzi, în cadrul proiectului european „Edward”