Ingineria medicală ar putea fi studiată, în viitor la Universitatea din Petroșani. Programele ERASMUS+ deschid noi oportunități de studiu la instituția de învățământ superior din Valea Jiului. Programe ERASMUS+ cu parteneriate globale. Universitatea de Petroșani va forma studenți care provin din Africa și nu numai. Aceste parteneriate sunt win-win, câștigă atât cei de la instituția de învățământ superior, cât și studenții.

Având în vedere faptul că tot mai mulți studenți străini aleg Universitatea din Petroșani, conducerea instituției de învățământ superior are în vedere introducerea unor noi programe de studiu, care în momentul de față se regăsesc doar în marile centre universitare. Astfel, pe viitor la Universitatea din Petroșani se va putea studia și ingineria medicală.

„Ne gândim la acreditarea altor specializări în funcție de resursele umane pe care le avem, de necesarul de personal pregătit impus de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior organism care ne acreditează aceste specializări. Datorită atractivității ne-am gândit la inginerie medicală. Am primit un plan de învățământ de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca pentru a vedea exact cam ce specializare trebuie să aibă cadrele didactice care predau și să vedem cum putem acoperi toate disciplinele care se impun spre predare la această specializare. Aceasta este prima noastră prioritate, ne axăm pe cele care merg bine la noi și treptat, dar după anul viitor, la alte tipuri de specializări. Anul viitor universitatea va trece prinr-un nou proces de acreditare pentru că la fiecare cinci ani universitățile românești sunt reacreditate”, a declarat prof. univ. dr. ing. RAdu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani are o istorie de 70 de ani, iar mineritul este specializarea care a consacrat-o.

 

Articolul precedentPetrecere cu spumă roșie, de Halloween, la complexul acvatic din Deva
Articolul următorLucrări pentru ca cetățenii din zonele marginalizate să nu rămână izolați