Pentru inițiative de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului, Planetea Petrila a câștigat un important premiu. Planeta Petrila a câștigat premiul Administrației Fondului Cultural Național.

Ion Barbu, Cătălin Cenușă, Vasile Jurca, Ilinca Păun Constantinescu, Suzana Dan, Cristina Bobe si Mihai Danciu au ridicat împreună trofeul.

“Exploatarea Culturală Petrila înseamnă, însă, o pleiadă de persoane dintre cele mai faine, pornind de la mintea luminată a Loredanei Gaiță și implicarea impresionantă a artiștilor și voluntarilor, până la participarea fără precedent a petrilenilor într-un eveniment cultural”,  spun cei de la Planeta Petrila.

Acest premiu se acordă unei inițiative de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului. Premiile AFCN reprezintă o recunoaștere a contribuției sectorului neguvernamental la îmbogățirea culturală și transformarea societății românești, prin proiectele realizate și prin infrastructura pe care au construit-o și menținut-o.

 

Articolul precedentFOTO: Ținutul Pădurenilor, acoperit de nămeți
Articolul următorConstantin Cotimanis vine, la Deva, cu o comedie romantică