Consiliul local al municipiului Petroșani a aprobat decizia privind stabilirea cotelor de impozite și taxe locale care vor fi aplicate pe raza acestei localități în anul 2019.

Potrivit șefului Serviciului Impozite si taxe Locale Petrosani, Alin Gal, valoarea taxelor locale va crește anul viitor, în medie, cu 6,34%.

”Acest procent include și ajustarea obligatorie cu rata inflației, pe care o prevede Codul Fiscal și un procent de majorare stabilit la cota procentuală de 5%”, a precizat Alin Gal.

O ușoară creștere va suferi și taxa pentru salubritate, care va fi colecată tot de Primărie, însă în baza facturilor emise de noul operator de servicii care va gestiona această activitate după 1 ianuarie 2019.

În același timp, șeful Serviciului Impozite și Taxe transmite mulțumiri celor care, în cursul acestui an, și-au achitat la termen impozitele și taxele locale. Potrivit acestuia, undeva la 90% din populația municipiului Petroșani a achitat deja impozitele și taxele pentru anul 2018. Lucrurile nu stau la fel de bine în ceea ce privește agenții economici, la acest capitol procentul de încasare fiind de sub 50%.

Articolul precedentCotizație majorată pentru Salvital
Articolul următorFOTO| Mii de deveni au petrecut Revelionul în stradă, în centrul istoric al orașului, pe muzica lui No Mercy