Primii 5000 de pensionari din sectorul minier și din siderurgie, pentru care Casa Județeană de Pensii Hunedoara a emis deja Deciziile de recalculare a drepturilor de pensie în baza Legii 221/2018 au început să primească noile decizii, urmând ca în cursul lunii aprilie, acestea să intre și în plată.

Aceștia vor primi, totodată, și sumele restante cuvenite de la data de 1 octombrie 2018, data efectivă de la care Legea 221/2018 a intrat în vigoare. Inițiatorul acestei legi, senatorul Cristian Resmeriță se declară bucuros de faptul că, în sfârșit, prin punerea în aplicare a acestei legi, statul face dreptate pensionarilor care au lucrat în grupele I și II de muncă și care s-au pensionat anterior datei de 1 ianuarie 2011.

”Practic, pensiile acestor oameni vor ajunge la fel cu cele ale salariaților din aceeași categorie de muncă, dar care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011 și care beneficiază deja de pensiile cuvenite pentru munca depusă în subteran. Sunt peste 12.000 de pensionari care așteaptă noile decizii, iar din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Casa Județeană de Pensii, pentru 5000 au fost finalizate calculele și, în aceste zile, au fost trimise prin poștă noile Decizii”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În același timp, acesta atrage atenția că, din rațiuni pur si simplu birocratice, înainte de primi deciziile de recalculare a pensiilor în baza Legii 221/2018, Casa de Pensii trebuie să transmită Deciziile de recalculare a acestor pensii și în baza Legii 192, cea ale cărei imperfecțiuni au generat necesitatea emiterii Legii 221/2018.

 

Articolul precedentO șoferiță a intrat cu mașina într-un stâlp de iluminat din Deva. Tânăra, rănită grav
Articolul următorProtocol pentru susținerea cercetărilor arheologice în Munții Orăștiei