Peste 40 de saci cu gunoaie au adunat, în aproape trei ore, tinerii care au participat la acțiunea de ecologizare de pe „Dealul 700”, de la marginea municipiului Deva. Doze de aluminiu, pet-uri, hârtii, mucuri de țigări, dar și haine și obiecte de încălțăminte au găsit voluntarii, aruncate, la voia întâmplării, în iarbă, de persoane certate cu bunul simț.

 

Tineri voluntari de la trei licee din Deva au făcut curățenie pe ,,Dealul 700” din Deva. Acțiunea lor a făcut parte dintr-o campanie de ecologizare mai amplă, intitulată ,,Împreună pentru Deva”, care vizează mai multe zone ale municipiului.

Inițiatorul campaniei a fost Andrei Cosmin Țugmeanu, elev la Colegiul Național ,,Decebal” Deva. Lui i s-au alăturat colegii: Noemi Kasler, Alexandru Cazacu, Alexandru Ștefan, Mihai Pișta, Alexandru Măgherușan, Cristina Tabita Bejinaru, Andreea Roxana Gearbă, Raluca Maria Sgârță (toți elevi ai Colegiului Național ,,Decebal Deva), Sebastian Burlacu (Liceul cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva) și Călin Orșa ( Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva).

Tinerii au fost sprijiniți de către Primăria Deva, care a asigurat logistica necesară: saci menajeri, mănuși și s-a ocupat de transportul sacilor cu deșeuri adunați de voluntari.

Premiați de conducerea muncipalității pentru gestul lor

Voluntarii au dorit să dea o mână de ajutor la ecologizarea orașului, să demonstreze că le pasă de mediul și de locul în care trăiesc și că sunt dispuși să se implice serios în viața comunității. Ei au fost, însă, dezamăgiți că nu li s-au alăturat și alți deveni în campania de curățenie a orașului. Tinerii au încredere că mentalitatea oamenilor se va schimba încetul cu încetul, iar la următoarea acțiune de acest gen vor fi mai mulți voluntari care doresc să trăiască într-o lume mai curată și mai bună.

Pentru spiritul civic de care au dat dovadă, elevii vor primi diplome de merit din partea primarului Deva, Florin Oancea. Edilul își propune să-i premieze pe cei care se implică în acțiuni de voluntariat ce vizează viața și dezvoltarea comunității din care facem cu toții parte.

Articolul precedentVal de incendii de vegetație uscată în județul Hunedoara
Articolul următorUn nou transport agabaritic trece prin județul Hunedoara