Poliţiştii au descins, în această dimineaţă, la zeci de adrese din 22 de judeţe ale ţării, între care şi Hunedoara, precum şi în Capitală, la persoane bănuite de comerţ ilegal cu tutun.

În total, s-au desfăşurat 98 de percheziţii, atât la locuinţele unor suspecţi, cât şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat. „Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea”, a informat, astăzi dimineaţă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Români şi bulgari, implicaţi în reţea

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, între anii 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

Anchetatorii spun că, în realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat. Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activitățile se desfășoară în 5 dosare penale, instrumentate de polițiști. „Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora se desfășoară descinderile. În activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu două echipaje canine”, a mai informat IGPR.

Articolul precedentPrimarul din Petroșani a participat la summitul pentru Reconstruirea EUropei
Articolul următorTraficul feroviar se desfăşoară tot pe un singur fir, între Zam şi Câmpuri Surduc. CFR: „Se fac reparaţii!”