Necazul s-a abătut peste o pensionară din municipiul Hunedoara,  care a rămas fără economiile pe care le avea, acum în pragul sărbătorilor de iarnă. Bătrâna, în vârstă de 83 de ani, a fost păcălită de doi indivizi care au pretins că sunt reprezentanți ai furnizorului de apă.

Vârstnica s-a încrezut în spusele celor doi escroci și i-a primit în casă. După ce „i-au verificat” robinetele din baie, indivizii i-au cerut suma de 1.304 lei, fără să îi dea vreo chitanță sau factură pentru „serviciul” prestat. Când și-a dat seama că a fost înșelată, pensionara a cerut ajutorul polițiștilor. Oamenii legii încearcă acum să-i identifice pe cei doi bărbați.

O vecină de-a femeii a anunțat telefonic polițiștii, povestindu-le tot ce s-a întâmplat. „Echipa operativă a stabilit că, în data de 18 decembrie, în jurul orei 11:30, două persoane necunoscute s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate, din municipiul Hunedoara, și, sub pretextul că sunt reprezentanţi ai furnizorului de apă, i-au „verificat” acesteia robinetele din baie, solicitându-i o sumă de bani. Persoana vătămată le-a dat celor doi bărbaţi 1.304 lei, după care aceștia au plecat de la fața locului, fără să elibereze chitanță sau factură pentru „serviciul” prestat. În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale faţă de aceştia”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Polițiștii hunedoreni atrag, încă o dată, atenția, în special, persoanelor vârstnice să aibă grijă pe cine primesc în casă. Ei recomandă ca, înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, să se solicite, întotdeauna, o carte de identitate sau o legitimație de serviciu. „Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară. Solicitați întotdeauna, pe loc, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că puteţi fi victimă a unui infracţiuni de înşelăciune”, avertizează oamenii legii.

Articolul precedentDosar penal pentru o hunedoreancă ce vindea petarde în piața din Hațeg
Articolul următorFOTO| Visul unui elev din Hunedoara, îndeplinit. A vrut să vadă cum decurge o zi de muncă în poliție