Poliţiştii hunedoreni au îndeplinit visul unui un copil care şi-a dorit, de Crăciun, să vadă cum decurge, pentru oamenii legii, o zi de muncă pe străzile din municipiul Hunedoara.

“Bună seara, aș dori ca până de Crăciun (dacă se poate) să particip la o intervenție alături de Poliția Județului Hunedoara. Ar fi cel mai frumos cadou de Crăciun! Vă mulțumesc frumos! Semnat Eduard.”, acesta este mesajul emoţionant primit pe pagina reţelei de socializare a Ministerului Afacerilor Interne. El aparţine unui hunedorean în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, din municipiul Hunedoara.

Poliţiştii au ţinut să îi îndeplinească elevului dorinţa, motiv pentru care acesta a avut ocazia să participe la acţiuni în stradă, alături de poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara.

Eduard a participat, alături de poliţişti, la opriri în trafic cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a putut să vadă cum are loc o testare alcoolscopică şi să afle ce riscă şoferii care încalcă legislaţia rutieră. Elevul le-a pus întrebări poliţiştilor şi a aflat de la aceştia cât de subţire este graniţa dintre viaţă şi moarte, în cazul unui accident rutier, şi cum poate, o secundă de neatenţie în trafic să aibă consecințe dintre cele mau grave. Pe lângă activităţile de control în trafic, Eduard a participat, alături de poliţiştii rutieri şi la o solicitate pe numărul de urgenţă 112, la locuinţa unui hunedorean care a reclamat că fiul acestuia este recalcitrant. Imediat, la faţa locului a fost direcţionat cel mai apropiat echipaj: cel rutier. Cu tact, agenţii de poliţie au explicat tatălui, dar mai ales fiului său, în vârstă de 21 de ani, care sunt normele de conduită în familie, astfel încât starea conflictuală a fost dezamorsată fără a fi necesară luarea altor măsuri sancționatorii sau intervenţia echipajului Ambulanţei, sosit, de asemenea, la faţa locului. Pentru Eduard, cu siguranţă, data de 18.12.2018 a fost o zi de neuitat. Acesta a văzut „în direct” care sunt riscurile, dar şi partea frumoasă a profesiei de poliţist”, a povestit Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

De ieri, pentru Edi, oamenii în uniformă sunt eroii care salvează vieţi, periclitându-şi, uneori, propria viaţă, în cursul unor misiuni. Acesta a promis că se gândeşte serios să urmeze o formă de şcolarizare în cadrul MAI, pentru a salva şi el, la rândul său, vieţi pe străzile din municipiul Hunedoara.

Articolul precedentPensionară din Hunedoara, înșelată cu 1.300 lei, de doi falși angajați ai furnizorului de apă
Articolul următorCetatea Orăștiei, restaurată cu bani europeni. Contractul de finanțare, semnat