Mănăstirea Prislop, din Țara Hațegului, loc de pelerinaj, astăzi, pentru mii de credincioși. Se împlinesc 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Arsenie Boca.

Pelerini din toate colțurile țării sunt așteptați la Prislop să se roage pentru sănătate și familie și să ia parte la slujba oficiată de preoți. La manifestare se preconizează participarea a aproximativ 10.000 de credincioși. „Măsurile de ordine și de fluidizare a traficului rutier sunt asigurate de 14 polițiști din cadrul Poliției Orașului Hațeg, precum și de 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Timișoara și patru pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

După slujbă, oamenii se roagă la mormântul părintelui Arsenie Boca, pentru a-i feri de necazuri, boli și greutățile vieții. Ei susțin că părintele are puteri miraculoase chiar și dincolo de moarte.

Pelerinajul de la Mănăstirea Prislop este unul dintre cele mai mari din ţară şi se organizează în fiecare an, în preajma zilei de 28 noiembrie, dată în care s-a stins din viaţă părintele Arsenie Boca.

Părintele Arsenie Boca s-a născut în 29 septembrie 1910, în localitatea hunedoreană Vaţa de Sus, într-o familie de oameni simpli. După ce a urmat şcoala primară şi liceul la Brad, în 1929 s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu. În cursul teologiei, a fost nevoit să-şi vândă casa părintească pentru a-şi putea continua studiile. În anul 1939 a petrecut trei luni pe Muntele Athos. Nouă ani mai târziu, părintele a fost arestat şi torturat de fosta Securitate pentru presupuse legături cu legionarii. La finalul pedepsei, părintele a revenit, ca stareţ, la Mănăstirea Prislop, de unde a fost alungat în 1959, când lăcaşul de cult, s-a desfiinţat, fiind transformat în cămin de bătrâni. Preotul s-a stins din viaţă în 28 noiembrie 1989, la Mănăstirea Sinaia, fiind înmormântat la Prislop.

Articolul precedentPodurile, pericol public pentru cei care le tranzitează
Articolul următorTuriștii „ademeniți” cu trasee de bicicliști