Cicloturism și mountain bike în Valea Jiului este tema unei dezbateri publice care va avea loc la Vulcan. Despre cicloturism și mountain bike s-a vorbit de nenumărate ori în Valea Jiului. În sudul judeșului județului ar putea fi realizat cel mai lung traseu din țară.

Organizatorii dezbaterii publice arată că turismul pe bicicletă ia o tot mai mare amploare în majoritatea statelor europene și este o formă de turism cu impact redus ecologic și socio-cultural, cu nevoi minimale de infrastructuri specifice și cu un excelent raport de recuperare rapidă a investițiilor, de care și Valea Jiului ar putea profita masiv.

”Ne dorim cu toți un plus de sănătate pentru noi si mediu, cu efect direct asupra percepției de calitate a vieții și de atractivitate a zonei. Dacă ești cicloturist și dorești să te implici în dezvoltarea turismului, a cicloturismului și a Mountain Bike-ului în Valea Jiului te așteptăm. Sigur vei avea ceva de spus, propunerile și implicarea ta pot ajuta la dezvoltarea turistică a Văii Jiului”, se arată în invitație.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 5 decembrie la Uricani.