Încă un pas a mai fost realizat pentru înființarea Complexului Energetic Valea Jiului. Deputații au adoptat în plen Ordonanța 60/2019, cea care permite salvarea Termocentralei Mintia și a activelor viabile din Valea Jiului, respectiv înființarea Complexului Energetic Valea Jiului.

Practic, este vorba despre Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2019 privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligaţii fiscale şi bugetare, precum şi unele măsuri referitoare la obligaţiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privatizare şi a împrumuturilor contractate de statul român de la instituţii de credit şi subîmprumutate operatorilor economic. Pentru această ordonanță în plenul Camerei Deputaților au votat parlamentarii PNL, PSD și ALDE.

Camera Deputaților a avut decizia finală în acest caz. Pentru ca ordonanța să producă efecte, aceasta trebuie săp fie promulgată de președintele României, iar mai apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

 

Articolul precedentSpecialiști din țară și din străinătate se reunesc la muzeul din Deva
Articolul următorSindicaliștii de la Complexul Energetic Hunedoara sesizează CSM