Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi adulţii cu dizabilităţi au anunţat că ies în stradă, astăzi, supăraţi că proiectul de buget pe anul 2019 nu prevede niciun leu pentru ei, toate cheltuielile fiind puse în cârca autorităţilor locale. Sunt anunţate proteste în mai multe oraşe din ţară, inclusiv la Deva.

În proiectul de buget, cheltuielilor pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi le este alocat buget zero, fiind lăsate pe seama autorităţilor locale.

Măsura luată de Guvernul Dăncilă i-a supărat pe părinţii copiilor cu dizabilităţi şi adulţii cu dizabilităţi care cer modificarea proiectului de buget aferent anului 2019 şi au anunţat că, din această cauză, vor protesta, astăzi, 8 februarie, în Bucureşti şi în ţară.

O acţiune de protest este programată să aibă loc şi la Deva, începând cu ora 10:00, în faţa primăriei şi a sediului Prefecturii Hunedoara.  Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi familiile lor fără garanţii şi în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravieţuire”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Maria Mădălina Turza, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Potrivit sursei citate, judeţele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor şi/sau venirea la Bucureşti) protestului „Nu Negociem Viaţa Copiilor Noştri şi a Adulţilor cu Dizabilităţi”, până ieri erau: Alba, Bihor, Botoşani, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Sibiu, Dolj, Ialomiţa, Brăila, Covasna, Timişoara, Buzău. 

Articolul precedentPoliţiştii locali din Hunedoara au împărţit amenzi de aproape 206.000 de lei, în ianuarie
Articolul următorAu vrut căldură, dar nu au plătit facturile