Operatorul care asigură serviciul de salubritate pe raza municipiului Deva a fost, din nou, amendat, astăzi, pentru neridicarea gunoiului menajer de pe două străzi ale orașului.

Reprezentanții municipalității spun că, societatea de salubritate i-a lăsat pe locuitorii de pe străzile Aurel Vlaicu și Lucian Blaga, din Deva, cu deșeurile la poartă, motiv pentru care s-a aplicat o amendă de 20.000 de lei.

“Poliția Locală Deva și angajații serviciului de specialitate al Primăriei Municipiului Deva (SUMMSCUP) au efectuat verificări în teren, în urma sesizărilor făcute de către cetățeni. Ei au constatat că SC Brai-Căta SRL nu a ridicat deșeurile menajere conform graficului anunțat. Operatorul de salubritate SC Brai-Cata SRL a încălcat prevederile contractului de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva, provocând astfel disconfort cetățenilor și încălcând normele de protecție a mediului înconjurător și a sănătății populației. Sancțiunea aplicată operatorului de salubritate se încadrează la art. 19 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Amenda prevăzută la art. 61 alin. (1) lit. a) este cuprinsă între 20.000 lei – 40.000 lei pentru persoanele juridice”, au transmis cei de la Primăria Deva.

Aceasta este a doua amendă, în valoare de 20.000 lei, primită de operatorul de salubritate în decurs de o lună, pentru nerespectarea graficului de ridicare a deșeurilor menajere din Deva. ,,Prin Poliţia Locală vom aplica amenzi în continuare, dacă nu se adună deşeurile. Nu vrem să intrăm în conflict cu nimeni, dar mai presus de orice sunt devenii”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Articolul precedentAgresată de concubin în propria locuință
Articolul următorBătrână de 84 de ani, înşelată de două vânzătoare de perne. Poliţiştii sunt pe urmele individelor