Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. O echipă, formată din doi medici, a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră pentru judeţ. Este vorba despre o vertebroplastie, o operaţie minim invazivă, ce se face atunci când apare o tasare la nivelul vertebrei, pe fond osteoporotic.

 

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Intervenţia chirurgicală a fost realizată de către medicul hunedorean Rareș Hedeșiu ajutat de dr. Iulian Popa, de la Universitatea de Medicină din Timișoara. De asemenea, o contribuţie importantă a avut-o şi dr. Emil Cristuț, autorul moral al acestui proiect și cel care l-a încurajat pe tânărul medic Hedeșiu să urmeze specializarea care îi permite să efectueze intervenții chirurgicale cum este cea de vertebroplastie.

Potrivit personalului medical de la Secţia de Ortopedie din cadrul unităţii sanitare, cât și managerului Radu Buda, această operație este o premieră pentru judeţ. De altfel, spitalul municipal din Hunedoara este singurul din județ care dispune de aparatura necesară, dar și de un medic cu pregătirea necesară realizării unei astfel de intervenții chirurgicale. Din acest motiv, pentru care medicii se așteaptă să aibă, în viitor, pacienți şi din alte localităţi hunedorene, cât și din județele limitrofe.

Articolul precedentFOTO: Palatul Cultural Lupeni, îmbrăcat în lumini arhitecturale
Articolul următorA început „Deva Film Fest”. Lungmetraje de calitate rulează la Cinema „Patria” din oraş