Palatul Cultural din municipiul Lupeni a fost îmbrăcat în lumini arhitecturale. Autoritățile locale au montat spoturi multicolore pe fațada clădirii. Acestea pun în lumină arhitectura clădirii. 

Jocul de lumini este compus din culorile roșu, alb, albastru, mov sau verde, care se combină  inedit pe fațata clădirii, dându-i un aer de eleganță aparte. Măsura aplicării acestui iluminat arhitectural face parte din ansamblul de măsuri pe care edilii din Lupeni îl au în vedere pentru a face din acest obiectiv cultural și un obiectiv arhitectonic pe măsura valorii sale.

Palatul Cultural Muncitoresc a fost dat în funcţiune în anul 1927 şi până după revoluţie a fost un simbol pentru comunitate. În ultimii ani s-au făcut nuemroase demersuri pentru reabilitarea lui, din cauză că imobilul, altă dată impunător, ajunsese o ruină, al un pas de demolare.

Palatul Cultural Lupeni, numit în perioada interbelică Teatrul Minier, a fost construit la iniţiativa Regelui Ferdinand I, de către Societatea Anonimă Romana „Lupeni”.  Din anul darii în folosinţă, 1927 şi până în 1948, aici au concertat diferite orchestre camerale şi simfonice, atât din ţară, cât şi din străinătate, iar pe scena au jucat mari maeştri ai dramaturgiei romaneşti.

După 1948 a funcţionat ca şi cinematograf, geamurile sălii de spectacole fiind zidite cu cărămidă, iar la balcon s-au făcut modificări de-a lungul timpului pentru amenajarea unui spaţiu pentru aparatul de video-proiectie. Deşi proiectată după Sala de aur a Filarmonicii din Viena, sala de spectacole a fost modificată, scaunele fiind ridicate, dând aspectul unui amfiteatru. De-a lungul vremii a avut mai multe denumiri, în funcţie de regimurile politice care s-au perindat la conducerea ţării, de la denumirea iniţială de Teatru Minier, trecând în 1948 la numele de Palat al Muncitorilor, iar prin anii 70 fiind numit Palatul Cultural “Minerul”.

După 1990 nu a mai existat niciun interes al conducerii minei Lupeni, în posesia căreia se afla din 1948, de a-l mai îngriji şi doar demersurile administraţiei publice l-au salvat de la demolare.

Articolul precedent„Ziua Muncii” va fi sărbătorită cu mici, bere şi muzică populară pe platoul de la Pădurea Bejan din Deva
Articolul următorOperaţie în premieră, realizată la spitalul din Hunedoara