După ce și-a petrecut noaptea în arest, bărbatul cu care a plecat fetița de șapte ani, din Petroșani, a fost, astăzi, eliberat. Omul ar fi fost un fel de protector al micuței care i-ar fi povestit unei persoane de încredere că „nenea Mircea” îi cumpăra dulciuri și o apăra de bătăile mamei.

Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul Deliei, fetița de șapte ani, din Petroșani, care a fost dată dispărută și găsită, după o săptămână, printre gunoaie, într-o clădire dezafectată, la 12 kilometri de casă.

Polițiștii l-au reținut, în prima fază, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, pe omul străzii ce se afla în compania micuței și cu care aceasta a plecat, pe data de 1 noiembrie, din fața blocului în cimitirul din Petroșani, pentru a cere de pomană de „Ziua Morților”. Bărbatul a ajuns în arest ieri după-amiază, la câteva ore de la găsirea copilei. Astăzi, el a fost pus în libertate, dar va fi în continuare cercetat, în stare de libertate, pentru aceeași acuzație.

Bărbatul fără adăpost este un apropiat al familiei micuței și, se pare că, fetița avea încredere în el. Ea i-ar fi mărturisit învățătoarei că bărbatul o apăra de bătăile mamei. La rândul său, bărbatul ar fi declarat că nu a vrut să îi facă niciun rău fetiței și că a avut grijă de ea.

Fetița și frățiorii săi mai mici, în grija statului

În ceea ce o privește pe fetiță, aceasta a fost luată în grija statului, atât ea, cât și cei doi frățiori ai săi mai mici, gemeni, în vârstă de patru ani. Copiii au ajuns în Centrul de primire în regim de urgenţă al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara. Ei vor fi preluați de un asistent maternal ca va avea grijă de ei.

Articolul precedentAnunț important despre lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva. Ce spune CNAIR în legătură cu acest tronson?
Articolul următorShakespeare revine pe scena Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani