Parcul Național Retezat a fost scanat de ochi de sticlă. Valea Nucșorii  a fost explorată cu drona de la Centrul de vizitare al Administrației Parcului Național Retezat din Nucşoara.

Imaginea publicată de Parcul Național Retezat a fost realizată cu o dronă achiziționată în cadrul Proiectului “Întărirea capacității pentru managementul adaptativ al capitalului natural din ariilor protejate Parcul Național Retezat (incluzând rezervațiile 2.494 Gemenele, 2.496 Peștera Zeicului) împreună cu siturile Natura 2000 suprapuse parțial – ROSCI0217 Retezat și ROSPA0084 Munții Retezat”.

Lansarea proiectului a avut loc anul trecut. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul  Operaţional  Infrastructură  Mare  2014-2020. Obiectivul  principal  al  proiectului  îl  reprezintă   asigurarea   stării  de   conservare   favorabilă   a   speciilor  și habitatelor  din  Parcul  Național Retezat, împreună  cu  siturile Natura  2000  suprapuse  parțial,  în cadrul unui proces consultativ deschis, transparent și participativ, vizând revizuirea Planului de management și informarea/ conștientizarea factorilor interesați cu privire la beneficiile conservării ariilor naturale protejate.

Peste 19 milioane de lei este valoarea proiectului finanțat din bani europeni.

 

Articolul precedentHoţul care a tâlhărit un călător în tren, între Deva şi Simeria, a mai dat o „lovitură” la adăpostul nopţii
Articolul următorBiserica, implicată în ajutorarea copiilor cu probleme