Realizarea unei investiţii deosebit de importantă pentru judeţul Hunedoara şi aşteptată „cu sufletul la gură” este pusă sub semnul întrebării. Terenul cumpărat la Simeria de Bosch, pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat, a fost dat în arendă în scopul exploatării agricole. Totul, spre marea dezamăgire a celor care se aşteptau ca acolo să înceapă lucrările de ridicare a halei de producţie, generatoare a aproximativ 800 de noi locuri de muncă. În loc de utilaje de construcţie care să „mişune” prin zonă, pe acel teren, se pare că, vor creşte plante furajere.

Se mai face sau nu fabrica de maşini de spălat Bosch de la Simeria? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun acum numeroşi localnici. Investiţia de peste 100 de milioane de euro, anunţată „cu surle şi trâmbiţe” anul trecut, se cam lasă aşteptată, cu toate că, autorizaţia de construcţie a fost eliberată de primărie în luna noiembrie a anului 2018. „Este un moment important pentru mine ca și primar să semnez acest document, care nu ține doar de crearea unor noi locuri de muncă, ci și de viitorul orașului Simeria”, declara primarul Emil Rîșteiu, la momentul semnării documentului. Edilul şef al urbei mai spunea atunci că în urma realizării investiţiei, una însemnată pentru comunitatea locală din Simeria, „în mod sigur, va apărea o creștere a bunăstării”.

Acum, terenul achiziţionat de Bosch, de la peste 50 de proprietari din zonă, în suprafaţă de 40 de hectare, situat la doi paşi de autostrada A1 şi în apropiere de două drumuri naţional -DN 66 şi DN 7, este lucrat de o firmă agricolă. „Unde este construcţia? Minciuni cât cuprinde. Suntem aproape de jumătatea anului 2019 şi nici măcar un stâlp nu este pus”, a spus un locuitor al oraşului Simeria.

Reprezentanţii companiei BSH Hausgeräte GmbH, ce aparține grupului Bosch, au precizat, în presă, că investiţia nu a fost retrasă, terenul fiind dat în arendă unei firme agrare cu scopul întreţinerii proprietăţii. Potrivit acestora, autorizaţia de construcţie, emisă de Primăria orașului Simeria, are o valabilitate de trei ani, compania având timp suficient pentru începerea efectivă a construcției fabricii de maşini de spălat.

Pe aceeaşi temă:

Undă verde pentru construirea fabricii Bosch de la Simeria. Autorizația, semnată de primar

Articolul precedentPetroșănean, prezent la cel mai mare exercițiu NATO
Articolul următorCresc taxele și impozitele locale de la Lupeni