Cresc taxele și impozitele locale, în municipiul Lupeni. Cetățenii vor plăti mai mult în cazul în care Consiliul Local va aproba indexarea taxelor și a impozitelor locale. Este o modificare ce trebuie făcută, în mod obligatoriu, având în vedere prevederile Codului fiscal al României.

Astfel, se impune adoptarea unei hotărâri privind indexarea nivelului impozitelor și a taxelor locale pentru anul 2020.

“Potrivit prevederilor legale, anual, Consiliul local trebuie deci să reanalizeze aceste taxe și să adopte hotărâri privind stabilirea impozitelor și a taxelor locale pentru anul fiscal următor, dar până la 30 aprilie trebuie să adopte o hotărâre privind indexarea acestora cu rata inflației. Conform site-urilor oficiale ale celor două ministere, rata inflației este de 4,6 %. Cu mențiunea că, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, se precizează în mod expres faptul că pentru indexarea impozitelor și a taxelor locale aferente anului 2020, consiliile locale vor utiliza rata inflației de 4,6 % conform Comunicatului de presă nr. 17/ 2019 al Institutului Național de Statistică”, arată proiectul supus dezbaterii publice.

După intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2016, a Codului fiscal – Legea nr. 227/ 2015 nivelul taxelor și al impozitelor a fost stabilit la valori de impozitare și taxare actualizate anului 2016, urmând ca, potrivit prevederilor art. 491, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexeză anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Articolul precedentO investiţie deosebit de importantă, amânată. Pe terenul cumpărat de Bosch la Simeria vor creşte plante furajere
Articolul următorCetatea Devei și Centrul Cultural, iluminate în roșu, de „Ziua Internațională a Bolii Parkinson”