Circulația pe autostrada A1 Lugoj -Deva, pe segmentul cuprins între Șoimuș și Simeria, va fi închisă, de astăzi, 10 octombrie. Timp de aproximativ o lună, autovehiculele au interzis total pe această bucată a șoselei de mare viteză. Tot traficul „greu” se mută pe centura Devei.

Având în vedere numărul mare de indicatoare rutiere de informare a participanților la trafic ce trebuie montate pe drumurile naționale (DN 76, nodurile cu DN 7 la Șoimuș – Deva și DN 7 Simeria) și în special pe tronsonul de autostradă, pentru ieșirea din trafic, CNAIR și Antreprenorul au luat decizia de a închide traficul pe sectorul A1, Șoimuș – Simeria începand de miercuri, 10 octombrie. Astfel, miercuri, 10 octombrie 2018, vor începe efectiv lucrările de realizare a conexiunii între sectorul de autostradă Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție)”, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) CNAIR.

Traficul rămâne închis până pe 15 noiembrie

Circulația rutieră se închide pe o lungime de aproximativ 13 kilometri, pe tronsonul cuprins între nodul rutier Șoimuș și nodul rutier Simeria, traficul urmând să se desfășoare deviat pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva. Oficialii CNAIR au arătat că, antreprenorul a dat asigurari că va lua toate măsurile pentru a eficientiza intervenția necesară realizării racordului și estimează că va finaliza lucrările în data de 15 noiembrie 2018.

În altă ordine de idei, în această perioadă, se lucrează în zona versantului Șoimuș și la realizarea bretelelor de acces care vor asigura relațiile de circulație în nodul Șoimuș. În paralel, pe restul sectorului de autostradă, antreprenorul continuă lucrările pentru siguranța circulației, montarea de parapet de protecție și panouri fono-absorbante, scurgerea apelor, realizarea taluzurilor, precum și la Centrul de Întreținere Șoimuș.

Imagini de pe Lotul 4 al A1 Lugoj -Deva

Sursa foto: CNAIR
Articolul precedentProiect de peste un milion de lei în satul Ohaba
Articolul următorDouă noi telescaune în Straja