Încă două telescaune vor fi funcționale în Statiunea Straja în sezonul 2018-2019. Este vorba de telescaunul din Vârful Straja și încă o instalație pe cablu. Astfel, în stațiunea Straja vor funcționa 10 instalaţii de transport pe cablu asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune, din care 4 telescaune, 5 teleskiuri și o telegondolă.

Eforturile autorităților locale de dezvoltare a stațiunii sunt împiedicate fix de ministere. Banii pentru domeniul schiabil au întârziat să mai fie virați în conturile municipalității, astfel că majoritatea investițiilor de acum sunt realizate de privați.

„N-am mai primit bani de la minister. Proiectul este blocat. Noi, ca Lupeni, şi încă două staţiuni suntem cazuri puţin mai aparte, prin faptul că am reuşit să finalizăm cam 60% din proiectul avut. Noi am avut un proiect licitat, în derulare până la un moment dat când contractul a expirat. Nu l-am mai prelungit din cauza faptului că ştiţi că am avut probleme cu acest domeniu schiabil… Am dorit să licităm din nou. Am primit acordul ministrului, când era un alt ministru nu acesta de-acum. Ne-a virat şi în cont la momentul respectiv o sumă de 47 miliarde lei pentru a face nişte lucrări pe care le aveam în masterplanul mare, după care în momentul când a venit noul ministru a căzut totul”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Ajutor de la investitorii privați

Potrivit autorităților locale, Straja este pe locul al III-lea în topul stațiunilor montane din țară. Acest lucru se datorează și investitorilor privați.

„Anul acesta un investitor a reuşit să mai construiască din banii proprii încă un telescaun. Anul viitor avem un proiect cu un alt investitor din Straja, care ne-a depus documentaţia pentru a face un alt telescaun în staţiune, de 1,8 km”, a mai spus sursa citată.

Între timp, pentru viitorul apropiat, adică pentru sezonul de iarnă care va debuta în mai puțin de trei luni, autoritățile locale din municipiului Lupeni vor să mai realizeze încă aproape 300 de locuri de parcare. Acestea vor fi amenajate în zona de agrement, adică la baza stațiunii, edilii determinându-i astfel pe turiști să folosească telegondola pentru a ajunge în stațiunea montană.

 

 

 

Articolul precedentO bucată importantă din autostrada A1 Lugoj -Deva, închisă de astăzi
Articolul următorFostul secretar al județului Hunedoara ar putea reveni pe post