O asociere între Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Petroșani ar putea aduce apa în Parâng. Autoritățile locale, cele județene, dar și investitorii caută soluții pentru a realiza și o necesară infrastructură de utilități de primă necesitate, care să asigure racordarea tuturor spațiilor de cazare la rețeaua de apă potabilă și canalizare din Valea Jiului.

Măsura vine după ce Consiliul județean Hunedoara a finanțat o serie de investiții similare pentru stațiunile Straja și Pasul Vîlcan.

La Petroșani, în urma discuțiilor care au avut loc în cadrul Comisiei pentru Parâng constituită la nivelul Consiliului local Petroșani, forul legislativ local a adoptat chiar și o hotărâre prin care s-a decis realizarea unor studii de fezabilitate privind realizarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă şi a celei de canalizare, preluare şi transport a apelor uzate menajere în Staţiunea turistică Parâng-Petroşani.

Deocamdată, decizia adoptată de Consiliul local Petroșani este doar una de principiu, având în vedere că nu au fost alocate și fondurile necesare pentru efectuarea unui astfel de studiu. Fonduri care nu sunt deloc mici, după cum a precizat și fostul director general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Acesta a avut, săptămâna trecută, un prim dialog pe marginea acestui subiect, cu primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, împreună cu care a analizat posibilitatea implicării Consiliului județean Hunedoara în derularea acestui proiect.

 

Articolul precedentTragedie de Florii. Un muncitor care lucra la autostrada A1 Lugoj- Deva a murit
Articolul următorMina Petrila se redeschide