Un număr de 80 de tineri artiști, din toată țara, vor veni la Deva pentru a cuceri trofeul Festivalului Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”.

Cea de-a opta ediție a festivalului dedicat regretatului interpret de folclor Drăgan Muntean se va desfășura în perioada 12 -14 aprilie, la Teatrul de Artă din Deva. La preselecţia care se va desfăşura vineri, 12 aprilie, s-au înscris 80 de interpreți ai folclorului muzical românesc din țară, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. „Este un record de participare care plasează Festivalul ˂Drăgan Muntean˃ între cele mai bine cotate concursuri de folclor din țară, în condițiile în care, anul trecut, am avut 33 de participanți. Juriul, care este format din specialiști și personalități în domeniul etnografiei și folclorului la nivel național, are o misiune dificilă pentru că trebuie să decidă câți interpreți vor intra în concurs”, a declarat directorul festivalului, Ciprian Roman.

Misiunea juriului va continua sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 18:00, când va avea loc concursul propriu-zis. Invitați în recital vor fi Liliana Laichici, Felicia Stoian, Ciprian Roman, Ovidiu Homorodean și Cristian Fodor. Gala Laureaților va avea loc duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00, iar seara se va încheia cu recitaluri ale interpreților Matilda Pascal Cojocărița, Ștefan Cigu, Silvia Timiș (laureata ediției a șaptea a festivalului), Ovidiu Olari, Bogdan Toma și Eugen Mihăilă. Acompaniamentul concurenţilor şi al interpreţilor invitaţi în recital va fi asigurat de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură si Artă al judeţului Hunedoara, condusă de dirijor prof. Gheorghe Cîlţea, cu participarea dansatorilor Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean”, coregraf Mircea Resiga.

Intrarea se face pe bază de invitații care se pot ridica, începând cu data de 4 aprilie, de la Agenția Teatrului de Artă din Deva. Având în vedere interesul ridicat pentru acest eveniment, organizatorii recomandă persoanelor interesate să ridice din timp invitațiile.

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

 

Articolul precedentCum este structurat bugetul municipiului Vulcan?
Articolul următorO carte religioasă veche este expusă, pe parcursul acestei luni, la muzeul din Deva