Cele trei autobuze, cumpărate de societatea de transport public local din municipiul Hunedoara, au fost puse în circulaţie. Acestea au fost achiziţionate la finele lunii trecute, iar de astăzi au început să transporte călători prin oraş.

Societatea de transport public local din Hunedoara a cumpărat, la sfârşitul lunii ianuarie, alte trei autobuze Mercedez şi Scania, aduse din Elveţia şi fabricate în anii 2000, 2002 şi 2003. Consiliul local a pus la dispoziția firmei de transport 300.000 de lei, iar valoarea celor trei autobuze s-a ridicat la 135.000 de lei plus TVA.

Reprezentanţii primăriei spun că, s-a luat decizia înlocuirii vechilor microbuze cu aceste autobuze mai noi, din dorința de a asigura pentru locuitorii municipiului Hunedoara un transport în comun civilizat.

Reînnoirea parcului auto al societății de transport din Hunedoara a început în primăvara anului trecut, când au fost cumpărate primele două autobuze marca Scania. Acestea au costat aproape 160.000 de lei. Toate cele cinci autobuze au fost achiziționate de la o firmă din Sibiu, fiind importate din Elveția, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

La ora actuală, societatea de transport public local din Hunedoara deține 13 autobuze, dintre care cinci mai noi, achiziționate recent, și opt mai vechi. Odată cu punerea în circulație a celor trei autobuze achiziționate anul acesta, firma, care se află în subordinea Consiliului Local al municipiului Hunedoara, va propune spre casare microbuzele existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

Articolul precedentVasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu invită publicul devean „La un ceai”
Articolul următorProbleme pe DN 66. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate