Drumul spre Pasul Vâlcan a fost asfaltat fără a exista un proiect tehnic. Neregula a fost descoperită de inspectorii de la Curtea de Conturi care au verificat modul în care au fost cheltuite fondurile Consiliului Județean Hunedoara în anul 2017. Lucrările în valoare de peste 700 de mii de lei au fost decontate fără justificare.

“Angajarea și decontarea unor lucrări suplimentare fără respectarea prevederilor legale aferente DJ 664 limită județ Gorj-Pas Vulcan-Vulcan” este una din abaterile constatate de inspectorii de la Curtea de Conturi și reprezintă o sumă de 776 de mii de lei.

Oficialii Consiliului Județean Hunedoara vin însă cu lămuriri și susțin că raportul Curții de Conturi a fost contestat.

“Stabilirea exactă a întinderii prejudiciului creat bugetului local prin decontarea nejustificată a unor lucrări, înregistrarea în contabilitate a prejudiciului și recuperarea integrală a acestuia referitor la lucrarea pentru Limita județ Gorj-Pas Vâlcan. Vor fi luate măsuri care vor fi demarate ulterior comunicării de către Comisia de Soluționare a Contestațiilor din cadrul Curții de Conturi București a răspunsului la contestația formulată de instituția noastră în ceea privește și acest punct”, arată CJH.

O porțiune a drumului spre Pasul Vâlcan a fost asfaltată într-un timp record. Traseul drumului este paralel cu Defileul Jiului și are o lungime de 28 km atingând altitudinea maximă de 1621 m în Pasul Vâlcan. Acesta are o vechime de peste 2000 de ani find cunoscut și ca “drumul roman” datând, la fel ca și Transalpina, de pe vremea războaielor daco-romane.

Drumul Judeţean 664 are o lungime totală de aproximativ 45 de kilometri şi leagă municipiile Târgu Jiu de Vulcan. În prezent, pe o porţiune de circa 20 de kilometri, în zona montană, drumul este inaccesibil autoturismelor.

 

Articolul precedentFOTO| Un bucătar-chef din Deva a luat cupa din aur şi cinci medalii la Campionatul Internaţional de Pizza şi Paste
Articolul următorBărbat găsit mort pe marginea drumului, la intrarea în Deva. A fost observat de un şofer de TIR