Un colocviu național de mare importanță literară și culturală va avea loc, în acest an, la Petroșani. Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani vor organiza un astfel de eveniment prin care să îl omagieze pe Ion D. Sîrbu. Scriitorul Ion D Sîrbu s-a născut la Petroșani în ziua de 28 iunie 1919. A urma Liceul de băieți din municipiul nostru și a lucrat ca regizor tehnic la Teatrul Valea Jiului din Petroșani.

“În acest sens, vom invita la Petroșani circa 20 de literați, din țară și din Vale, a căror intervenții și comunicări vor fi publicate într-un volum omagial intitulat “ID Sîrbu – 100 de ani de la naștere”. Azi scriitorul nostrum este considerat singurul sciitor care a avut o consistent literatură de sertar și cu o literatură postumă care a fost peste valoarea scrierilor antume. Aceste valențe culturale de excepție vrem să le relevăm cu o insistență în acest colocviu omagial organizat la Petroșani”,  arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani și consilierul local Milu Vladislav, inițiatorii acestui proiect.

Manifesterea va fi organizată la o dată care va fi stabilită ulterior, în decursul acestui an, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, revistele literare ale Uniunii Scriitorilor Români, Teatrul Dramatic ID Sîrbu și mulți alții.

 

 

 

Articolul precedentPrimarii și secretarii UAT-urilor din zona Orăștie, convocați de prefect
Articolul următorÎncă o pierdere pentru PSD Hunedoara. Consilierul județean Ion Hojda, în „barca” lui Ponta