În 2020 sau 2021, prin Deva vor circula autobuze și microbuze electrice, achiziționate cu ajutorul fondurilor europene, cel puțin asta spune conducerea administrației publice locale a orașului. Primarul municipiului Florin Oancea, a anunțat, astăzi, că proiectul, depus la ADR Vest, privind achiziția acestor mijloace de transport în comun, a intrat în linie dreaptă.

“Proiectul pentru achiziționarea microbuzelor și autobuzelor electrice a trecut, cu succes, de etapa clarificărilor cerute de finanțator și a intrat în faza pre-contractuală. (…) Acest proiect face parte din proiectul mai amplu ”Modernizarea sistemului de transport public local în municipiul Deva”, care cuprinde componentele: achiziționarea de vehicule ecologice și reabilitarea infrastructurii aferente”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

În total, se urmărește achiziționarea a 24 de vehicule ecologice -microbuze și autobuze, valoarea aproximativă a proiectului fiind de 9,5 milioane de euro plus TVA.

La ora actuală, transportul public local pe raza municipiului Deva este asigurat cu autobuze aduse, foarte recent, din Israel. Acestea au fost închiriate de primărie. Chiria lunară, percepută pentru un autobuz, este de 1.800 de euro, dar conducerea municipalității a precizat că măsura este doar una temporară, până la implementare proiectului pe fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze electrice.

Articolul precedentFOTO| Cerb ucis, în mod barbar, de braconieri la Zeicani. Animalul a fost decapitat
Articolul următorSebastian Bara, director al bibliotecii județene și consilier local la Deva, și-a dat demisia din PNL