Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele a trei hunedoreni care au ucis un cerb carpatin. Bărbații au decapitat animalul, după ce acesta și-a prins piciorul într-un gard. Totul s-a întâmplat la Zeicani, localitatea situată în comuna Sarmizegetusa.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 53 de ani, au fost prinși în urma unei acțiuni a oamenilor legii. „În data de 5 aprilie, în jurul orei 22:45, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Haţeg au depistat, în urma unei acţiuni, trei bărbaţi în vârstă de 28, 33 şi 53 de ani, cu privire la care au stabilit că au capturat și ucis prin mijloace neautorizate un cerb carpatin mascul (de aprox. 350 kg.), pe raza fondului cinegetic Zeicani. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că animalul şi-a prins unul din membre într-un gard, iar cei trei hunedoreni l-au decapitat, cu scopul de a-l tranşa”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Cadavrul animalului a fost recuperat de poliţişti şi predat specialiştilor de la Direcția Sanitar -Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, în scopul examinării medical-veterinare.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Articolul precedentApaServ Valea Jiului a desemnat angajații lunii martie
Articolul următorMunicipalitatea deveană vrea să cumpere, cu bani europeni, 24 de autobuze și microbuze electrice