Momârlanii din Câmpu lui Neag se adună în duminica Tomii la o nedeie. Duminica Tomii se serbează în prima duminică după Paște. 

”Nedeia de la Câmp” va avea loc duminică, 5 mai 2019, începând cu ora 14,00 în piața publică din noua vatră a satului Câmpu lui Neag, în fața troiței ridicate aici de oamenii acestei comunități, în amintirea evenimentelor care au condus la dispariția vechii așezări momârlănești , sacrificată de regimul comunist pentru a face loc unei cariere de cărbune.

Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Uricani, Consiliul local Uricani, Casa de Cultură Uricani împreună cu întreaga comunitate a momârlanilor din Câmpu lui Neag.

Pe scena din fața Școlii primare de la Câmpu lui Neag vor urca anul acesta soliștii și ansamblurile folclorice ”Floare de colț” și ”Românașii” de la Casa de cultură a orașului Uricani (ansambluri coordonate de Andrei Bușcă), dar și cunoscuți artiști locali și invitați precum: Lenuța Ciuta, Ionel Marțincu, Andrei Calotă și formația, Luke de la Lupeni și formația, Leo Cosma și formația precum și apreciatul rapsod popular Cornel Todea, el însuși un apreciat membru al comunității momârlanilor de la Câmpu lui Neag.

 

Articolul precedent„Deva curată!”. Apel la voluntari pentru a curăța orașul de gunoaie
Articolul următorCele mai longevive cupluri din Deva vor fi premiate de „Ziua Familiei”