Michael Klein, cunoscut ca şi „Mişa Klein”, considerat o legendă a Hunedoarei, ar fi împlinit, astăzi, 10 octombrie, 59 de ani.

Cariera sa fotbalistică se leagă în proporţie covârşitoare de fostul Corvinul Hunedoara, echipă pe care sportivul a slujit-o timp de 15 ani, între 1973 şi 1988. Klein a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara, Dinamo București și KFC Uerdingen 05. În septembrie 1981 a debutat în echipa națională a României, pentru care a jucat în 90 de partide și a marcat 5 goluri. Ultima dată a jucat în echipa națională a României în noiembrie 1991.

Eforturile uriașe din teren l-au costat pe Mișa Klein un infarct și chiar viața. Fotbalistul s-a stins în 2 februarie 1993, la vârstă de doar 33 de ani, în Germania, în timpul unui antrenament pe teren. Stadionul echipei Corvinul Hunedoara îi poartă astăzi numele, iar în centrul orașului a fost dezvelită, în februarie 2018, o statuie care îl înfățișează pe iubitul fotbalist hunedorean.

Suporterii nu l-au uitat pe Michael Klein. Aceștia, împreună cu autoritățile locale, îl comemorează, în fiecare an, la început de februarie, pe marele fotbalist.

Articolul precedentAbsolvenții din județ, așteptați la bursa locurilor de muncă
Articolul următorPrimăria Petroșani susține financiar balurile bobocilor