Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent, astăzi, la Deva, a declarat că o comisie constituită la nivelul Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va stabili cauzele care au dus la deraierea vagoanelor de marfă din zona Staţiei CFR Zam, judeţul Hunedoara.

Aşteptăm să vedem ce va spune comisia de la AGIFER. Ei vor stabili cauza incidentului. Vom vedea exact unde este culpa. Eu nu am fost la faţa locului. Eram pe şantierele de cale ferată în momentul în care am fost anunţat. Dar, cu siguranţă, vom investiga şi vă spun un lucru: cei care au greşit vor răspunde. Din câte am înţeles, nu erau probleme la infrastructura feroviară, însă, nu vreau să mă antepronunţ, în acest moment, cu privire la rezultatele investigaţiei”, a declarat Cuc.

Şeful de la Transporturi a recunoscut că infrastructura feroviară trebuie modernizată. „Este clar că infrastructura feroviară trebuie modernizată. Tocmai de asta am și venit pe șantiere ca să accelerăm și să mă asigur că se lucrează pe Coridorul patru. (…) N-am cerut altceva la nimeni, decât să își facă treaba așa cum trebuie, să nu mai avem incidente”, a mai spus ministrul Răzvan Cuc.

Reamintim că, traficul feroviar între Zam şi Câmpuri Surduc, din judeţul Hunedoara, a fost afectat, astăzi, în urma deraierii de câteun boghiu a 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Incidentul s-a produs la ieşire din staţia Zam, pe firul II.

Articolul precedentCampanie de plantare de pomi, la Petroșani
Articolul următorScene de groază într-o localitate hunedoreană. Un bărbat cu un topor în mână a distrus două maşini