Ministrul Educației, la Deva. Ecaterina Andronescu, la premierea olimpicilor, festivitate umbrită de moartea tragică a elevului de la Galați

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a venit, astăzi, în județul Hunedoara, pentru a participa la festivitatea de premiere a elevilor participanți la Olimpiada Națională de Matematică. Evenimentul ce s-a desfășurat începând cu ora 09:30, la Teatrul de Artă din Deva, a fost umbrit de moartea tragică a elevului olimpic care a căzut, aseară, pe scara interioară a unui hotel din Hunedoara.

Matei ar fi trebuit să fie printre olimpicii prezenți, astăzi, în numar mare, în sala teatrului din Deva. Obținuse o medalie importantă la olimpiadă, pe care nu a mai apucat să o ridice. Soarta a avut alte planuri cu băiatul premiant din Galați.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu abia și-a stăpânit lacrimile când a trebuit să vorbească despre această nenorocire. „E un moment greu, fără îndoială… un moment care ne afectează, nu are cum să nu ne afecteze, dar, cum spuneam și aici, viața merge mai departe. Trebuie să ne bucurăm că cei din sală sunt niște copii minunați și trebuie să fim alături de ei”, a declarat ministrul Educației. Întrebată dacă se va face o anchetă în cazul teribilei tragedii, Ecaterina Andronescu a răspuns. „Nu cred că acum este momentul să vorbim despre asta”.

Oficialul guvernamental va lua parte, deseară, și la premierea elevilor participanți la Olimpiada Națională de Matematică, clasele VII-XII, manifestare programată să aibă loc de la ora 18:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiul Deva.

Articolul precedentDSP Hunedoara are cel mai mare buget din ultimii 20 de ani
Articolul următorPaștele întâmpinat cu ouă roșii la Casa Pollicino