Direcția de Sănătate Publică (DSP) a Județului Hunedoara beneficiază, în 2019, de cel mai mare buget din ultimii 20 ani. Ministerul Sănătății a aprobat și a alocat 30 milioane lei pentru reparații capitale și achiziția de aparatură medicală pentru cele mai importante unități sanitare din județ.

Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Deva, căruia i-au fost alocate opt milioane de lei pentru reparații capitale. Lucrările de investiții presupun finalizarea reparațiilor capitale precum și extinderea secțiilor Pediatrie, Chirurgie, Cardiologie – unele dintre cele mai importante secții din cadrul unității sanitare.

Tot de opt milioane de lei beneficiază și Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, bani folosiți pentru reabilitarea secțiilor sanatoriului în procent de 80 la sută. Spitalul de Urgență Petroșani are alocate 10 milioane lei (pentru reparații capitale) și 4,5 milioane lei (pentru achiziția de aparatură).

Datorită bugetului aprobat de către Ministerul Sănătății pentru anul 2019, continuarea și finalizarea lucrărilor în anul 2020 aceste trei unități sanitare – Spitalul Județean de Urgență Deva, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Spitalul de Urgență Petroșani – de importanță majoră pentru sistemul medical din județul Hunedoara, vor fi autorizate și acreditate conform standardelor legale. Toate aceste investiții vor asigura creșterea calității serviciilor medicale pentru pacienții din județul Hunedoara atat prin îmbunătățirea condițiilor de cazare cat și prin dotarea cu apartatură de nouă generație”, a informat conducerea DSP Hunedoara, prin intermediul unui comunicat.

Articolul precedentO elevă din Petroșani i-a cucerit pe bulgari cu talentul ei
Articolul următorMinistrul Educației, la Deva. Ecaterina Andronescu, la premierea olimpicilor, festivitate umbrită de moartea tragică a elevului de la Galați