Generator_eolian_cu_turbine_de_3.5KW_Idella_FlyBoy_3.5

60 de mineri din Valea Jiului au fost la cel mai mare parc eolian onshore din Europa. Aceștia au fost informați despre industria energia regenerabilă. Cei care lucrează în domeniu pot câștiga sume cuprinse între 800 și 2000 de euro, însă înainte trebuie să urmeze cursuri de reconversie profesională.

Vizita minerilor la parcul eolian Fântânele – Cogealac a avut loc în cadrul evenimentului denumit “Ziua porților deschise”. La eveniment au luat parte atât mineri care sunt încă în activitate, cât și pensionari din minerit, energeticieni sau tineri care sunt interesați de un loc de muncă în industria energiei regenerabile.

Ediţia de anul acesta este dedicata Centrului de Formare Profesională pentru Energie Regenerabilă şi Distribuţie de Electricitate – un program de reconversie profesionala pentru mineri, proiect elaborat de RWEA cu sprijinul Ministerului Energiei, UPET, Renewable Schools of Skills si CEZ.

Vor participa reprezentanţi ai Ministerului Energiei, UPET, mineri din Valea Jiului, ONG-uri – Greenpeace, Bankwatch, Planeta Petrila, Greenitiative, SIER.

 

Articolul precedentSoluții temporare pentru craterele din asfalt
Articolul următorCredincioșii s-au adunat la Prislop. Mănăstirea și-a sărbătorit cel de-al doilea hram